| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Simča S.
VIP člen

|
Zaslal: čt červen 25, 2009 2:14 pm Předmět: Opakované (duplicitní) recepty |
|
|
Zaujala mne diskuse u receptu Babla. Nechtěla jsem jsem se tam ale přiíliš rozepisovat, tak is dovoluji zadat nové téma.
Řekla bych, že tu také patřím k těm, kteří kritizují opakované recepty a když přidávám nový recept, tak se dost věnuji tomu, abych odhalila jeho případné "bratříčky". Problém je v tom, že různí lidé znají stejný recept pod jiným názvem, tedy pokud autorka zadala vyhledat Babla, žádný recept se jí neukázal. Zkusila jsem si tedy vyhledat ten duplicitní recept sama.
Když jsm si dala "rozšířené vyhledávání" (což třeba nováček na tomto webu ani neumí používat) a zadala slovo vejce, vysypalo se na mne 105 pomazánek. Ne každému se chce takové množství procházet.
Zkusila jsem na to jít po krátké úvaze jinak. Zadala jsem slovo "rajčata" (a opět kategorii "pomazánky"). Ne každého hned napadne, že musí zadávat MÉNĚ OBVYKLOU INGREDIENCI v dané kategorii. Já na to na druhý pokus přišla, ale to sem chodím asi tak 5 let (a už jsem se tu něco nahledala....).
Tentokrát to bylo lepší: systém mi nabídl 7 receptů. Názvy jako Avokádová pomazánka II., Brynzová pomazánka se zeleninou, Cuketová pomazánka, Pomazánka z mleté zeleniny, Rybí pomazánka s avokádem a Tomatová rybí pomazánka II. jsem ihned vyřadila, neb již v názvu jsou uvedené suroviny, které v Babla pomazánce nejsou. Zbývala Vajíčková lahůdková pomazánka, ovšem tam jsem hned zkraje narazila na 6 koleček tvarůžků a bylo mi jasné, že to také Babla není. Pak jsem zkusila dát kořen slova rajské jablko (neboť toto může být zadáno v jedn. i mn. čísle) "rajs" a ukázaly se mi 4 další recepty. Pak mne teprve napadlo, že nemusí být v zadání slovo rajčata, ale třeba rajče. Zkusila jsem tedy slovní kořen "rajč" a ejhle - vyskočilo na mne 18 receptů. Opět jsem prošla ty, u kterých nebylo již z názvu jasné, že obsahují jiné přísady. Stejný jako Babla jsem ale nenašla....
V ten okamžik mne napadlo, jak to, že při tomto hlednání na mne nikde nevysločil recept Babla... Šla jsem tady přímo na tento konkrétní recept - a ejhle - on není v kategorii "pomazánky", kde jsem ho hledala, ale v kategorii Předkrmy / chuťovky.
V této kategorii mi ovšem systém nabídl po zadání kořene "rajč" 172 receptů a po zadání kořene "rajs" ještě 16 dalších. Ne každému se chce (a ne každý může) takové množství receptů procházet. Já na to ten čas měla (padla na to skoro celá noční, kdy na intru sleduji, jak mi děti pěkně spí ) a stejně jsem stejný recept, jako je Babla nenašla. Prosím, můžete mi někdo napsat, který recept je tedy stejný?????
Jinak mne tato noc OPĚT převědčila o tom, že je nutné tu umožnit vyhledávání podle VÍCE ingrediencí. To jsem psala už Indymu letos v lednu a je to zde: http://forum.recepty.cz/viewtopic.php?p=1157#1157 .
PS - při tom procházení jsem zjistila, že Chléb ve vajíčku a Levné a chutné "smažené chlebíčky" jsou skoro totožné recepty - v jednom se použije chléb, ve druhém veka (ale v komentářích je opakovaně "toto dělám ze zbylého chleba") _________________ Všechny zdravím
Simča S. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Google
AdSense

|
Zaslal: čt červen 25, 2009 2:14 pm Předmět: Placená reklama, kliknutím na reklamu podpoříte stránky Recepty.cz |
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ladia
VIP člen

|
Zaslal: čt červen 25, 2009 4:13 pm Předmět: Re: Opakované (duplicitní) recepty |
|
|
| Simča S. napsal: | Zaujala mne diskuse u receptu Babla. Nechtěla jsem jsem se tam ale přiíliš rozepisovat, tak is dovoluji zadat nové téma.
Řekla bych, že tu také patřím k těm, kteří kritizují opakované recepty a když přidávám nový recept, tak se dost věnuji tomu, abych odhalila jeho případné "bratříčky". Problém je v tom, že různí lidé znají stejný recept pod jiným názvem, tedy pokud autorka zadala vyhledat Babla, žádný recept se jí neukázal. Zkusila jsem si tedy vyhledat ten duplicitní recept sama.
Když jsm si dala "rozšířené vyhledávání" (což třeba nováček na tomto webu ani neumí používat) a zadala slovo vejce, vysypalo se na mne 105 pomazánek. Ne každému se chce takové množství procházet.
Zkusila jsem na to jít po krátké úvaze jinak. Zadala jsem slovo "rajčata" (a opět kategorii "pomazánky"). Ne každého hned napadne, že musí zadávat MÉNĚ OBVYKLOU INGREDIENCI v dané kategorii. Já na to na druhý pokus přišla, ale to sem chodím asi tak 5 let (a už jsem se tu něco nahledala....).
Tentokrát to bylo lepší: systém mi nabídl 7 receptů. Názvy jako Avokádová pomazánka II., Brynzová pomazánka se zeleninou, Cuketová pomazánka, Pomazánka z mleté zeleniny, Rybí pomazánka s avokádem a Tomatová rybí pomazánka II. jsem ihned vyřadila, neb již v názvu jsou uvedené suroviny, které v Babla pomazánce nejsou. Zbývala Vajíčková lahůdková pomazánka, ovšem tam jsem hned zkraje narazila na 6 koleček tvarůžků a bylo mi jasné, že to také Babla není. Pak jsem zkusila dát kořen slova rajské jablko (neboť toto může být zadáno v jedn. i mn. čísle) "rajs" a ukázaly se mi 4 další recepty. Pak mne teprve napadlo, že nemusí být v zadání slovo rajčata, ale třeba rajče. Zkusila jsem tedy slovní kořen "rajč" a ejhle - vyskočilo na mne 18 receptů. Opět jsem prošla ty, u kterých nebylo již z názvu jasné, že obsahují jiné přísady. Stejný jako Babla jsem ale nenašla....
V ten okamžik mne napadlo, jak to, že při tomto hlednání na mne nikde nevysločil recept Babla... Šla jsem tady přímo na tento konkrétní recept - a ejhle - on není v kategorii "pomazánky", kde jsem ho hledala, ale v kategorii Předkrmy / chuťovky.
V této kategorii mi ovšem systém nabídl po zadání kořene "rajč" 172 receptů a po zadání kořene "rajs" ještě 16 dalších. Ne každému se chce (a ne každý může) takové množství receptů procházet. Já na to ten čas měla (padla na to skoro celá noční, kdy na intru sleduji, jak mi děti pěkně spí ) a stejně jsem stejný recept, jako je Babla nenašla. Prosím, můžete mi někdo napsat, který recept je tedy stejný?????
Jinak mne tato noc OPĚT převědčila o tom, že je nutné tu umožnit vyhledávání podle VÍCE ingrediencí. To jsem psala už Indymu letos v lednu a je to zde: http://forum.recepty.cz/viewtopic.php?p=1157#1157 .
PS - při tom procházení jsem zjistila, že Chléb ve vajíčku a Levné a chutné "smažené chlebíčky" jsou skoro totožné recepty - v jednom se použije chléb, ve druhém veka (ale v komentářích je opakovaně "toto dělám ze zbylého chleba") |
Souhlasím, že najít totožný recept, když se jinak jmenuje je takřka nemožné... ale zase si nedělám iluze kolik lidí by se ho i přes "vymakané" vyhledávání pokusilo najít  _________________ Lada |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lucie Trpkošová
Site Admin

|
Zaslal: pá červen 26, 2009 6:44 am Předmět: Re: Opakované (duplicitní) recepty |
|
|
| Ladia napsal: | | Simča S. napsal: | Zaujala mne diskuse u receptu Babla. Nechtěla jsem jsem se tam ale přiíliš rozepisovat, tak is dovoluji zadat nové téma.
PS - při tom procházení jsem zjistila, že Chléb ve vajíčku a Levné a chutné "smažené chlebíčky" jsou skoro totožné recepty - v jednom se použije chléb, ve druhém veka (ale v komentářích je opakovaně "toto dělám ze zbylého chleba") |
Souhlasím, že najít totožný recept, když se jinak jmenuje je takřka nemožné... ale zase si nedělám iluze kolik lidí by se ho i přes "vymakané" vyhledávání pokusilo najít  |
Dobrý den, s tím systémem vyhledávání je to opravdu složité. Ale připravujeme menší změny na červenec. Tak to zkusím navrhnout jako jednu z možných změn, abychom zjednodušili vyhledávání třeba na igredience a ne jen na název. Díky za podnět. Hezký den Lucie |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simča S.
VIP člen

|
Zaslal: čt září 17, 2009 10:57 pm Předmět: |
|
|
Dovoluji si upozornit, že nově vložený recept na "Jablečné dortíky" je v podstatě totožný s receptem "Jablečný dort". Tedy TOTO fakt najít šlo - a snadno!!!!!
Simča _________________ Všechny zdravím
Simča S.
Naposledy upravil Simča S. dne pá leden 22, 2010 12:46 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lucie Trpkošová
Site Admin

|
Zaslal: pá září 18, 2009 7:35 am Předmět: |
|
|
| Simča S. napsal: | Dovoluji si upozornit, že nově vložený respet na "Jablečné dortíky" je v podstatě totožný s receptem "Jablečný dort". Tedy TOTO fakt najít šlo - a snadno!!!!!
Simča |
Dobrý den Simčo,
díky za upozornění. Řeknu editorce, aby si na toto dávala větší pozor.
Přeji pěkný den
Lucie Trpkošová |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simča S.
VIP člen

|
Zaslal: so leden 02, 2010 5:51 pm Předmět: |
|
|
Opět bych si dovolila upozornit na duplicitní recept. Nevím, který byl dán dříve a který později, ale vzhledem k tomu, že oba vložila stejná autorka, myslím si, že není problém jeden odstranit (k oběma jsou přidány komentáře, ale myslím si, že jsou natolik nicneříkající, že se jejich odstraněním - nebo sloučením do jedné diskuse - nic závažného nestane).
Jde tedy o recepty "Přírodní řízek" a "Pikantní přírodní řízek"
Simča S. _________________ Všechny zdravím
Simča S. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simča S.
VIP člen

|
Zaslal: pá leden 22, 2010 12:44 am Předmět: Opět |
|
|
A další "stejné" recepty:
"Nepečený jablkový dort" a "Rychlý jablečný dort" (jsou tam kupodivu dva recepty stejného jména!) mi přijdou naprosto stejné jako "Jablečný dort", který si myslím, že tam byl první...
S.
PS. ty přírodní řízky z minulého mého příspěvku jsou tam stále oba..... _________________ Všechny zdravím
Simča S. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
recepty73
Autor
|
Zaslal: pá leden 22, 2010 7:28 am Předmět: |
|
|
Taky jsem koukal,když jsem chtěl vložit foto k receptu.Pak jsem hledal recept bez čokolády,tvarohu...jen se šlehačkou.Názvy jsou tam opravdu totožné,jen se liší zařazení-vaříme pro děti,moučníky.V některém to,v jiném ono,ale názvy jsou stejné.
Když vkládám recept a nechci,aby se opakoval zadávám do vyhledavače ingredience,název....,ale stejně je to občas džungle ,v které se člověk těžko vyzná.Hodně se mi to stává u ryb.Např.15.1. byl vložen recept filé s tompou a mě se hned zdálo,že už jsem ho tu viděl,ale hledat se mi nechce,vím kolik času hledáním ztrácím sám . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Martin Navrkal
Site Admin

|
Zaslal: pá leden 22, 2010 9:51 am Předmět: |
|
|
Dobrý den,
děkujeme za upozornění na jakékoliv duplicity. Jak víte, není jednoduché, i pro naše editory, v současném systému u každé receptu dohledat, jestli není již duplicitní. Uvedené zdvojené recepty jsme promazali. Nicméně to byly recepty už roku 2005 a 2006, takže tam byli zdvojené už pěkně dlouho
Přeji hezký den
Martin Navrkal |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simča S.
VIP člen

|
Zaslal: pá leden 22, 2010 10:35 am Předmět: |
|
|
já vím, že tam bly dlouho. Já na ně náhodou narazila díky diskusi....
Děkuji za regování
Simča S. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
recepty73
Autor
|
Zaslal: út leden 26, 2010 8:37 am Předmět: |
|
|
...tak se mi to povedlo,spíš nepovedlo ,ikdyž jsem hledal,stejně jsem vložil skoro stejný recept na krkovičku...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
recepty73
Autor
|
Zaslal: st leden 27, 2010 12:50 pm Předmět: |
|
|
Vložil jsem recept na ,,bílý šťovíkový boršč,, a byl smazán.Zajímalo by mě proč Jelikož jsem hledal ve vyhledavači a stejný,ani podobný jsem vážně nenašel-doufám tedy,že mi ho najdete vy.Dík.Nerad bych ho zadával znova Jiří
Šťovík a kopr je velký rozdíl ,je to bez masového vývaru,.....
Komentář k němu (pro Jarku)pochopitelně taky zmizel  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pája S
Autor

|
Zaslal: st leden 27, 2010 1:12 pm Předmět: |
|
|
| recepty73 napsal: | Vložil jsem recept na ,,bílý šťovíkový boršč,, a byl smazán.Zajímalo by mě proč Jelikož jsem hledal ve vyhledavači a stejný,ani podobný jsem vážně nenašel-doufám tedy,že mi ho najdete vy.Dík.Nerad bych ho zadával znova Jiří
Šťovík a kopr je velký rozdíl ,je to bez masového vývaru,.....
Komentář k němu (pro Jarku)pochopitelně taky zmizel  |
Jiří,hledala jsem a nenašla .Jen jsem narazila na hodně podobný s rozdílem,že se použije uzené.To ale zásadně ovlivní chuť.No,takže jedině asi dát do komentářů poznámku ,že děláš bez uzeného.
http://www.recepty.cz/recept.a.....e=JNLMFRQ9 _________________ Zdravím a krásný den  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
recepty73
Autor
|
Zaslal: st leden 27, 2010 1:21 pm Předmět: |
|
|
No právě... ,vždyť je to zcela bezmasé(teda bylo)-...bych nevěřil,že se dokážu kvůli jídlu tak nasštvat
To je asi tím,že než jsem ho napsal,tak jsem po sobě musel opravit tolik překlepů ,no,a pak to ještě smažou  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Tereza Turková
Moderátor

|
Zaslal: st leden 27, 2010 1:57 pm Předmět: boršč |
|
|
Smázla jsem ho omylem, při zadávání nového receptu, tak se omlouvám a už ho tam máte. Hezký den všem  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
recepty73
Autor
|
Zaslal: st leden 27, 2010 2:38 pm Předmět: |
|
|
Terezo,prosím vás,přidáte tam i ten komentář pro Jarku,nebo ho mám napsat znova?
...a dík  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pája S
Autor

|
Zaslal: st leden 27, 2010 3:03 pm Předmět: |
|
|
Teda, takhle jsem se dlouho nezasmála .Když jsem otevřela recepty a v komentářích bořšč dvakrát a jinak.Šálí mne zrak? a ono ne. Jiří,holt cizí neštěstí potěší ,znáš to. Úplně tě vidím.Taky mi to jde občas jak psovi pastva,než konečně sesmolim recept. A pak nic co?Ježiš, já se asi neuklidním dneska.  _________________ Zdravím a krásný den  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Tereza Turková
Moderátor

|
Zaslal: čt leden 28, 2010 9:37 am Předmět: |
|
|
Dobrý den, koukám, že už jste ho napsal znova, ale je to lepší, já bych ho tam mohla vložit jen pod svým jménem a to by byl trochu zmatek.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
recepty73
Autor
|
Zaslal: čt leden 28, 2010 9:49 am Předmět: |
|
|
| Tereza Turková napsal: | Dobrý den, koukám, že už jste ho napsal znova, ale je to lepší, já bych ho tam mohla vložit jen pod svým jménem a to by byl trochu zmatek.  |
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pája S
Autor

|
Zaslal: čt leden 28, 2010 9:53 am Předmět: |
|
|
Jestli toho nenecháte,tak mne máte na svědomí.  _________________ Zdravím a krásný den  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simča S.
VIP člen

|
Zaslal: po únor 15, 2010 7:49 pm Předmět: |
|
|
Tak mne dnes honila mlsná a v obchodě na mne mrkaly čerstvé žampionky.... I vzpoměla jsem si, že jsem tu kdysi zahlídla zajímavý recept na žampiony naplněné směsí z cibule, šunky, vajíčka a nakrájných nožek, následně obalené v trojobalu a osmažené. A jak už to tak bývá, když jsem recetík začala hledat, nešla jsem dva. skoro totožné. Jeden je "Plněné žampióny speciál" a druhý "Plněné žampiony v trojobalu". Řekla bych, že se recepty neliší (až na to, že jeden je na 2 a druhý na 4 porce) a navhovala bych ten starší odstranit.
Simča S. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simča S.
VIP člen

|
Zaslal: čt červenec 29, 2010 3:44 pm Předmět: |
|
|
Tak momentálně likviduji doma kvanta padaných jablek a tak prohledávám co by se s nimi dalo dělat.... I dala jsem vyhledat slovní základ "JABL" v sekci moučníky a kromně mnoha jiných na mne vykoukla "Jablková bábovka" (http://www.recepty.cz/recept/jablkova-babovka-3871) a "Bábovka s jablky" (http://www.recepty.cz/recept/babovka-s-jablky-1456). Oba recepty jsou ze 4 vajec, po 200g cukru, mouky a jablek, jeden prdopeč, v jednom přidané tuším rozinky.... Podle mne jde o totožné recepty.... Nestálo by za to jeden odstranit? _________________ Všechny zdravím
Simča S. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Blanka Wr.
|
Zaslal: pá červenec 30, 2010 7:54 am Předmět: |
|
|
Teda Simčo mluvíš mi ze srdce. Na podzim mě čeká pečení na svatbu a tak jsem si prohlížela řecepty na řezy. Mimo osvěčených bych ráda vyzkoušela i několik nových. Ani neumím popsat jak jsem u toho občas zuřila. Těch shodných nebo velmi podobných jsou tam mraky. Třeba recepty na řezy s ořechovým sněhem najdeš několikrát - nejen 2x, recepty na způsob Míša řezů taktéž, řezy typu buchta + pudink + zak. smetana se několikrát opakují nebo řezy s krémem s uvařeným salkem ..... Nicméně mám pocit, že to všechno jsou recepty staršího data, takže to nevidím jako chybu současných správců. Pro přehlednost těchto stránek by určitě stálo za to, postupně recepty prohlédnout a duplicitní vymazat. Jen by to byla fakt strašná piplačka a vzhledem k tomu, že ty vymazané můžou mít uživatelé v oblíbených asi by to byl i problém. Snad to někdo vyřeší
Hezký víkend.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simča S.
VIP člen

|
Zaslal: pá červenec 30, 2010 10:47 am Předmět: |
|
|
Blani, já si nemyslím, že by někdo měl čas a entuziasmus procházet ty tisíce receptů, co tu jsou a sledovat, jestli se nějaký neopakuje... I když možná - jak tu teď připravují ten úžasný vyhledávací systém - tak to možná nebude tak složité....
Proto také, když narazím na duplicitu, tak ji tu hned uveřejním. Vím, že současní admini jsou v tom nevinně, tohle jsou fakt starší věci, ale i ty se řeší - nedávno jsem tu upozorňovala na plněné smažené žampiony a koukala jsem, že už jsou tu jen jednou. Jak admini řeší diskusi pod receptem nebo to, když má někdo recept v oblíbených - to netuším. Jestli to třeba přesměrují na ten jeden - zůstávající - recept? Nevím, možná by nám to tu admini mohli vysvětlit. Ale duplicity se objevují i v nových receptech a tam si myslím, že je větší šance to "postřehnout" a hlavně ten nový duplicitní vyřadit dříve, než se tam rozvine debata a než si ho lidi dají do oblíbených....
Jinak pokud víš o duplicitách, tak je sem napiš a oni si s tím poradí....
Simča S. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Martin Navrkal
Site Admin

|
Zaslal: pá červenec 30, 2010 11:10 am Předmět: |
|
|
| Simča S. napsal: | Blani, já si nemyslím, že by někdo měl čas a entuziasmus procházet ty tisíce receptů, co tu jsou a sledovat, jestli se nějaký neopakuje... I když možná - jak tu teď připravují ten úžasný vyhledávací systém - tak to možná nebude tak složité....
Proto také, když narazím na duplicitu, tak ji tu hned uveřejním. Vím, že současní admini jsou v tom nevinně, tohle jsou fakt starší věci, ale i ty se řeší - nedávno jsem tu upozorňovala na plněné smažené žampiony a koukala jsem, že už jsou tu jen jednou. Jak admini řeší diskusi pod receptem nebo to, když má někdo recept v oblíbených - to netuším. Jestli to třeba přesměrují na ten jeden - zůstávající - recept? Nevím, možná by nám to tu admini mohli vysvětlit. Ale duplicity se objevují i v nových receptech a tam si myslím, že je větší šance to "postřehnout" a hlavně ten nový duplicitní vyřadit dříve, než se tam rozvine debata a než si ho lidi dají do oblíbených....
Jinak pokud víš o duplicitách, tak je sem napiš a oni si s tím poradí....
Simča |
Na novém chystaném webu se snažíme duplicity u starých receptů dohledat a odstranit, ale v tom množství to není možné udělat ručně. Vyhledáváme tak strojově recepty, které mají naprosto totožné ingredience a ty pak posuzujeme, jestli je zcela stejný i postup. Recepty, které jsou pouze "velmi podobné" chceme v databázi ponechat z důvodů o kterých píšete (oblíbené, záložky, komentáře apod.) Odstraňujeme jen recepty, které jsou zcela stejné.
Až se spustí nový systém, tak každý nově přidaný recept bude procházet automatickou kontrolou, zdali se v databázi již nenachází recept s totožnými ingrediencemi, takže do budoucna by se počet duplicit u nově vkládaných receptů měl výrazně snížit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|