HLEDAJÍ SE: Rajčata San Marzano, žluté mrkve a jiné

Pravidla diskusí
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra forum.recepty.cz -> Potřebuji poradit
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Patrick Schmitt

Začátečník

PříspěvekZaslal: pá červenec 23, 2010 8:20 pm    Předmět: HLEDAJÍ SE: Rajčata San Marzano, žluté mrkve a jiné Citovat

Zdravím,
vyhrabal jsem pár ze svých starších receptů a chtěl bych je zase někdy uvařit. Naposledy jsem je dělal v Německu, teď žiju tady V BRNĚ a nevím si rady, kde sehnat speciální suroviny. Jedná se mi zejména o rajčata odrudy San Marzano, nejraději samozřejmě čerstvé, v horším případě (ale asi to bude lépe k sehnání) loupané v konzervě. Ty sháním na omáčku na pravé "Spaghetti Bolognese" a na pravou italskou pizza omáčku.
Dále pak zejména na Spaghetti Bolognese ještě sháním čerstvé žluté mrkve. (Ty byly až do 17. století dominantní odrudou. Oranžová se pak objevila v Holandsku a postupně žlutou vytlačila. Tradiční recept na Spaghetti Bolognese počítá se žlutou mrkví i kvůli barvě omáčky, která nemá být příliš červená).
Pro vlastní požitek pak ještě sháním stálou prodejnou medoviny Elisa, která má v sortimentu i menší láhve mandlové medoviny (buď úplně malé třeba 0,2 l nebo pak 0,5 l). (V prodejním centru Linde gas a.s. na Černovickém nábř. si pak ještě pořídím nugety potravinářského suchého ledu. Ten, když se přidá do horké medoviny, vyrobí nad pohárkem velmi efektní bílý "dým". Nejlíp to výpadá, když tu medovinu podáváte v kravím čí býčím rohu se stojánkem...nádhera Smile )
Předem děkuji za tipy a odpovědi
Patrick
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Google

AdSense

PříspěvekZaslal: pá červenec 23, 2010 8:20 pm    Předmět: Placená reklama, kliknutím na reklamu podpoříte stránky Recepty.cz

Pája S

Autor

PříspěvekZaslal: po červenec 26, 2010 9:29 am    Předmět: Citovat

Patriku,moc nepomůžu,protože tyto suroviny jsem neviděla a ani nepěstovala.S výjimkou žluté mrkve,kterou jsme na zahradě měli ,ale krmnou.
Vyhledala jsem stránky,kde jsou Vámi hledaná rajčata.

http://www.winemarket.cz/produ.....ianese.php

Snad to pomůže.Já jsem dřív na konzervování a kečupy používala dostupné ,,Bonzety".Jsou to velká masitá rajčata,ale pomalu dozrávají a nevím,jestli jsou dnes k dostání.Dobrá rajčata a masitá, jsou také ta šišatá vejčitá.
Dávám je do sklenic oloupaná(nesnáším ruličky) a rozkrojená a trochu vybraná od semínek a mám je pak po celý rok .

Ten způsob podávání medoviny vypadá super,musí to být efektní.

Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra forum.recepty.cz -> Potřebuji poradit Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: