listové těsto ze sádla

Pravidla diskusí
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra forum.recepty.cz -> Hledám recept
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
raduna

Věk: 52

PříspěvekZaslal: ne únor 28, 2010 8:39 am    Předmět: listové těsto ze sádla Citovat

Má někdo. recept na listové těsto z vepř.vnitřního sádla,nebo na jiné zpracování ,sádlo mém v syrovém stavu- Děkuji RADUNA
Google

AdSense

PříspěvekZaslal: ne únor 28, 2010 8:39 am    Předmět: Placená reklama, kliknutím na reklamu podpoříte stránky Recepty.cz

mnezlakova

Kuchař
Kuchař

PříspěvekZaslal: ne únor 28, 2010 11:05 am    Předmět: Re: listové těsto ze sádla Citovat

raduna napsal:
Má někdo. recept na listové těsto z vepř.vnitřního sádla,nebo na jiné zpracování ,sádlo mém v syrovém stavu- Děkuji RADUNA

Vnitřní vepřové sádlo se kdysi používalo do kynutých těst místo másla.Samozřejmě po vyškvaření.Já ho používám dodnes,tedy pokud je k mání a je ho nadbytek.Po vyškvaření ze škvarek dělám i placky,koláče,sladké pečivo a podobně.Vůni to neovlivní(jestli vám jde o toto).
Jako hlavní použití vnitřního sádla dle starších a zkušenějších vidím v přípravě mastí-mohu jen doporučit!např.měsíčková,...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Klára K.

Autor

PříspěvekZaslal: ne únor 28, 2010 11:21 am    Předmět: Citovat

Raduna, vložila som sem recept na Sádlovníky z bravčového sádla. Je tam celý postup, ako spracovať sádl, tak aby sa cesto mohlo používať aj po zmrazení. Nech sa Ti darí a daj vedieť.

Zdravím Klára.

p.s. recept je v nových, teraz som ho tam vložila
recepty73

Autor

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 5:58 pm    Předmět: Citovat

Embarassed
Děvčata,jak u Vás říkáte polévce z drůbežích(např.krůtích) krků,koster...zahuštěnou jíškou s játrovými knedlíčky?
My kaldon Razz ,ale v receptech jsem ho (jí Wink ) nikde neviděl(nebo jsem slepej Rolling Eyes Question )
Laughing Laughing Laughing
recepty73

Autor

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 6:13 pm    Předmět: Citovat

Laughing Laughing Laughing ,tak jsem slepej Wink a je tu pod názvem ,,Kaldoun,,
stafl

Autor

Věk: 54

PříspěvekZaslal: po duben 05, 2010 6:38 pm    Předmět: Citovat

Jirko, jo občas prostě ani brýle nestačí. Laughing Ale nezapomeň, že jakmile to znáš pod trochu jiným názvem, tak se to hledá blbě. Tady by pomohlo lepší hledání podle ingrediencí a to tu zrovna moc nefunguje. Někdy mi to vyjde, někdy ne, i když vím na 100 % že to tu je....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bombastic.1

Kuchař
Kuchař

PříspěvekZaslal: čt duben 22, 2010 8:08 pm    Předmět: Citovat

Opravdu vnitřní sádlo se dává do buchet,já dávám vždy do buchet sádlo alespoň lžíci.Jinak při zabijačkách se vnitřní sádlo vyškvařilo,škvarky kolibkami rozdrtilo a přidávalo se to do krup.Dáí se používat i pod guláše.Moje babička i maminka ho používala na běžné vaření pod guláše atd.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra forum.recepty.cz -> Hledám recept Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: